OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 15., kedd 19:56

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (2.rész)
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

    A magyar családok kiemelt védelme érdekében a benyújtott törvényjavaslat egyik legfontosabb eleme, hogy jelentős segítséget nyújt azok számára, akik kedvezményes részletvásárlás útján válnak az ingatlan tulajdonosává, ugyanakkor - esetleges más jellegű tartozásuk miatt - fennáll a végrehajtás kockázata. A törvénymódosítás alapján esetükben a tulajdonjog bejegyzéstől számított 3 éven belül nem lehet végrehajtási eljárást lefolytatni a visszakapott ingatlanra.

Az intézkedés kidolgozásáért felelős miniszter, Bártfai-Mager Andrea kiemelte: "A nemzeti vagyon kezelése során minden intézkedésünkkel arra törekszünk, hogy azok a magyar emberek érdekeit, jólétét szolgálják. A Nemzeti Eszközkezelő létrehozása, eddigi működtetése során is kizárólag egy cél vezérelt minket, a magyar családok védelme. A jelenlegi törvénymódosítás egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormány senkit sem hagy magára, elősegítjük, hogy mindenki saját otthonban élhessen és azt hosszú távon meg is tarthassa."

A törvénymódosítás kiterjed azokra is, akik korábban ugyan arról nyilatkoztak, hogy egyösszegben vásárolják vissza ingatlanukat, de ezt a megadott határidőig mégsem tudják teljesíteni. Ők több részletben fizethetik meg a teljes vételárat, miközben 2020. április 1-jén tulajdonukba kerül az ingatlan.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2019. október 15.


     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.