2024. április 19. péntek

2019. október 15., kedd 19:56

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (2.rész)
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

A magyar családok kiemelt védelme érdekében a benyújtott törvényjavaslat egyik legfontosabb eleme, hogy jelentős segítséget nyújt azok számára, akik kedvezményes részletvásárlás útján válnak az ingatlan tulajdonosává, ugyanakkor - esetleges más jellegű tartozásuk miatt - fennáll a végrehajtás kockázata. A törvénymódosítás alapján esetükben a tulajdonjog bejegyzéstől számított 3 éven belül nem lehet végrehajtási eljárást lefolytatni a visszakapott ingatlanra.

Az intézkedés kidolgozásáért felelős miniszter, Bártfai-Mager Andrea kiemelte: "A nemzeti vagyon kezelése során minden intézkedésünkkel arra törekszünk, hogy azok a magyar emberek érdekeit, jólétét szolgálják. A Nemzeti Eszközkezelő létrehozása, eddigi működtetése során is kizárólag egy cél vezérelt minket, a magyar családok védelme. A jelenlegi törvénymódosítás egy újabb bizonyíték arra, hogy a kormány senkit sem hagy magára, elősegítjük, hogy mindenki saját otthonban élhessen és azt hosszú távon meg is tarthassa."

A törvénymódosítás kiterjed azokra is, akik korábban ugyan arról nyilatkoztak, hogy egyösszegben vásárolják vissza ingatlanukat, de ezt a megadott határidőig mégsem tudják teljesíteni. Ők több részletben fizethetik meg a teljes vételárat, miközben 2020. április 1-jén tulajdonukba kerül az ingatlan.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2019. október 15.

Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter