OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 16., szerda 16:43

Az Országgyűlés Sajtóirodájának közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Az országházi sajtótudósítási rend változása

    Az Országgyűlés őszi ülésszakának megkezdésével módosul az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezés. A korábbiaknál részletesebb és egységesebb szerkezetű szabályozás kidolgozását, valamint az Országház és az Irodaház épületében a média munkatársai által munkavégzésre és tartózkodásra igénybe vehető új helyszínek kijelölését a Steindl Imre program keretében történő teremhasználat megváltozása, a hivatali helyiségek, adminisztratív irodák áthelyezése indokolta.

A rendelkezés továbbra is biztosítja, hogy a nyilvánosság, részben az újságírók munkáján keresztül – a törvényi előírásokkal összhangban – akadálytalanul követhesse a törvényhozásban zajló munkát és hozzájuthasson a parlament működésével kapcsolatos információkhoz.

A módosítás teljes összhangban van a nyugat-európai országok parlamentjeinek – sok esetben a magyar Országgyűlésénél is szigorúbb – szabályozásával, a fogalmi meghatározások és intézkedések az Európai Parlament intézményeiben érvényes rendelkezésekre épülnek.

(A szabályozás teljes terjedelmében az Országgyűlés honlapján érhető el.
https://www.parlament.hu/documents/10181/509284/2013r09.pdf/91a317a1-8f25-8eef-dcee-762224966742?t=1571236292674

     Kiadó: Országgyűlés Sajtóirodája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.