OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. október 16., szerda 19:51

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Ma van az Élelmezés Világnapja, amelyet az ENSZ 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánított világnappá. A holnapi Szegénység elleni küzdelem világnapjával együtt figyelmünk most még inkább a világszerte tapasztalható éhezésre, élelmezési gondokra, a szegénység elleni küzdelem fontosságára, közös felelősségünkre, és a minőségi éhezés jelenségére irányul.

    A Közösség által működtetett Ételt az Életért Alapítvány célja az, hogy egészséges, jó minőségű, és egyben megszentelt vegetáriánus ételekkel táplálja a rászoruló lakosságot, és rendszeres jelenléte által némi biztonságérzetét nyújtson nekik. Az ételosztás azonban nemcsak a szegénységben élőknek jelent reményt, hanem a társadalom azon szereplőinek is, akik bizonytalan életkörülmények között élnek, idősek, egyedülállók, betegek, alacsony jövedelműek, bántalmazottak, és még sorolhatnánk.

A Krisna-hívők az élelmezési program által arra is igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy az egészséges táplálkozás egyik fontos alapeleme a vegetáriánus étrend, amely okosan megválasztva minden szükséges tápanyagot biztosít fogyasztója számára. Az erőszakmentes, húshagyó étrend jobb mind a természeti környezet, mind az állatvilág és az emberek számára is.

A hívők a világnap alkalmából kiemelt ételosztást tartanak hétvégén a fővárosban. 900 adag meleg ebéddel - főétel, pékáru, tea és édesség -, valamint egy igen gazdag, húszféle élelmiszerből álló segélycsomaggal várják a rászoruló lakosságot.

www.krisna.hu
www.eteltazeletert.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.