OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 18., péntek 14:19

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - DK: Az Orbán-rezsim semmibe veszi az egészségügyi szakértők véleményét - a Fidesznek a betegek érdekei helyett kizárólag a profit számít

        Egy konferencián, nyilvánosan ment neki az EMMI egészségügyi államtitkára az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak. Horváth Ildikó azért tett panaszt, mert Palkovics László minisztériuma nem vette figyelembe az EMMI véleményét és javaslatait az általuk kidolgozott egészségipari stratégia kapcsán, és mert a kutatási-fejlesztési forrásokat igazságtalanul osztják szét.
     A Demokratikus Koalíció szerint jól mutatja a probléma elhatalmasodását, hogy egy államtitkár kénytelen nyilvános fórumokon tiltakozni a nyilvánvalóan rossz döntések miatt. Az egészségüggyel kapcsolatos döntésekből nem lehet kihagyni az egészségügyi szakembereket, de mindennél fontosabb lenne, ha elsősorban a betegek érdekeit vennék figyelembe. Mi, európai magyarok nem fogadjuk el, hogy a Fidesznek a betegek érdekei helyett kizárólag csak a profit számít, követeljük az egészségügy azonnali rendezését, és a kutatásokra és fejlesztésekre szánt források igazságos elosztását!

Dr. László Imre
Újbuda polgármestere, országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.