OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 18., péntek 14:43

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - A Kossuth-díjas Csík Zenekar az élelmiszerbiztonságért kampányol

    A Kossuth-díjas Csík Zenekar tagjai, és a zenekarral együttműködő Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze, Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző, valamint Lackfi János író, költő, műfordító a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen kampányol a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, és az élelmiszerbiztonság fontosságának tudatosításáért.

A Nébih évek óta sokszínű, összetett kommunikációjával, számos csatornát felhasználva próbálja közvetíteni üzeneteit a vásárlók felé. Most a hivatal új, művészeti megközelítést használva igyekszik még több emberhez, fiatalokhoz, középiskolásokhoz eljutni. A rendhagyó kulturális kampányban a Kossuth-díjas Csík zenekar tagjai, Vecsei H. Miklós, a Vígszínház művésze, Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző és Lackfi János író, költő segítik a Nébih szakembereivel közösen friss szemszögből vizsgálni és feldolgozni az élelmiszerbiztonság témáját.

Az együttműködés eredményeképpen 2 új szerzemény született. Grecsó Krisztián egy úgynevezett pakulár nótát, mai pásztordalt írt, Lackfi János pedig az Enni ezerrel című dal szövegírója, amelyet a Csík Zenekar zenésített meg és Vecsei H. Miklós énekel. A dalhoz videoklip is készült, ami megtekinthető a Nébih YouTube csatornáján, illetve kampányoldalain.

     Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.