OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. október 20., vasárnap 20:34

A Tibetet Segítő Társaság közleménye (1.rész)
    Budapest, 2019. október 20., vasárnap (OS) - A Párbeszéd a Békéért Túra 30 európai országba látogat el azzal a célkitűzéssel, hogy felhívja a figyelmét az Európai Uniónak, politikusoknak, parlamentiképviselőknek, közéleti személyeknek valamint a Tibetet támogató csoportoknak, hogy emeljék fel szavukat XIV. Dalai Láma és Xi Jin-ping, Kína elnöke közötti sürgős párbeszéd megteremtésének érdekében.

    Tibet soha nem volt Kína része. 1959-ben a Kínai Vörös hadsereg törvénytelenül elfoglalta Tibetet, és a kínai kommunista csapatok brutális kegyetlenkedése több mint 1,2 millió tibeti halálát eredményezte. Őszentsége, a XIV. Dalai Láma 80 ezer tibetivel együtt indiai száműzetésbe kényszerült. A 2019-ben már 60 éve, hogy Tibet elvesztette függetlenségét, de az ENSZ és a világ politikusai még mindig hallgatnak, és a tibetiek továbbra is szenvednek emberi jogaik megsértése, a kínzások, az elnyomás, a környezet pusztítása és a vallásszabadság hiánya, valamint a mozgásszabadság és a nyelvhasználat erős korlátozása miatt. A XIV. Dalai Láma és a száműzetésben működő demokratikus tibeti kormány egyértelműen nem akar különválni Kínától, és nem gondolkodik függetlenségben. 1978 óta folyamatosan valódi autonómiát kér Kínától. Ezért sürgetjük a Dalai Láma és kínai elnök közötti személyes találkozót a tibeti
kérdés megoldására, amely párbeszéd az ENSZ és a Nemzetközi Közösségi Vezetők ellenőrzése mellett zajlana.
     Kiadó: Tibetet Segítő Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.