2019. november 18. hétfő

2019. október 31., csütörtök 23:10

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 31., csütörtök (OS) - XXXI. Reformáció emlékünnep Mátészalkán Balog Zoltán lelkésszel, miniszterelnöki biztossal

Október 30-án immáron harmincegyedik alkalommal került megrendezésre, a Reformáció Emléknapjára Mátészalkán a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és a Szatmári Református Egyházmegye szervezésében. Hanusi Péter Mátészalka Város polgármestere rámutatott, hogy a fény városában Kálvin János reformátor az összefogás jelképe is. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő szerint kötelességünk megreformálni társadalmunkat. Fülöp István a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője és a házigazda egyesület elnöke a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ színháztermében elmondott beszédében hangsúlyozta: "Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság"(2Kor 3,17). Dr. Fekete Károly Igeszolgálatában a Királyok első könyve 18. fejezetéből emelte ki: "Illés pedig odalépett az egész nép elé, és így szólt: Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az ÚR az Isten, kövessétek őt…" – hangoztatta. Román István Szabolcs-Szatmár Bereg Megye Kormánymegbízottja úgy fogalmazott, hogy "a reformáció családot, közösséget, társadalmat formáló mai valóság, melyet a szolgálatban álló kormányzat is szívből és hűségesen támogat". A szervező egyesület Milotai Nyilas István református püspök tiszteletére alapított díjat, melyet 2019 októberében Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos, az emberi erőforrások volt minisztere kapta a szatmári református egyházmegyében végzett hűséges és szívbéli szolgálatáért.
     Kiadó: Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület