OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 19. kedd
Ismertető


2019. október 31., csütörtök 23:10

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 31., csütörtök (OS) - XXXI. Reformáció emlékünnep Mátészalkán Balog Zoltán lelkésszel, miniszterelnöki biztossal

    Október 30-án immáron harmincegyedik alkalommal került megrendezésre, a Reformáció Emléknapjára Mátészalkán a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és a Szatmári Református Egyházmegye szervezésében. Hanusi Péter Mátészalka Város polgármestere rámutatott, hogy a fény városában Kálvin János reformátor az összefogás jelképe is. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő szerint kötelességünk megreformálni társadalmunkat. Fülöp István a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője és a házigazda egyesület elnöke a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ színháztermében elmondott beszédében hangsúlyozta: "Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság"(2Kor 3,17). Dr. Fekete Károly Igeszolgálatában a Királyok első könyve 18. fejezetéből emelte ki: "Illés pedig odalépett az egész nép elé, és így szólt: Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az ÚR az Isten, kövessétek őt…" – hangoztatta. Román István Szabolcs-Szatmár Bereg Megye Kormánymegbízottja úgy fogalmazott, hogy "a reformáció családot, közösséget, társadalmat formáló mai valóság, melyet a szolgálatban álló kormányzat is szívből és hűségesen támogat". A szervező egyesület Milotai Nyilas István református püspök tiszteletére alapított díjat, melyet 2019 októberében Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos, az emberi erőforrások volt minisztere kapta a szatmári református egyházmegyében végzett hűséges és szívbéli szolgálatáért.
     Kiadó: Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.