OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. november 2., szombat 09:31

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. november 2., szombat (OS) - A HITELES MOZGALOM egyetért az Adóskamara és más civil szervezetek Kúriának írt levelével. A kormány és a bírói kar vezetése szándékosan megsérti az Alaptörvényt. Nincs jelenleg biztosítva a tisztességes bírói eljáráshoz való jog, Magyarország nem védi a devizahiteles fogyasztók jogait.

    "Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait" – fogalmazza meg az Alaptörvény M cikke. A jelenleg a Kormány és a bírói kar vezetése az erőfölénnyel visszaélő bankokat védi és korlátozza a fogyasztók jogait.

"Mindenkinek joga van ahhoz, hogy … perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el" – határozza meg a XXVIII. cikk.

A Kúria hozza nyilvánosságra, hogy milyen szakmai anyagok és logikai levezetések által hozza meg a jogegységi határozatait (melyeket kötelesek az eljáró bíróságok alkalmazni); konzultációs testületi ajánlásait (amelyekkel a független és pártatlan bíróságokra kívánnak nyomást gyakorolni).

Tisztességes és nyilvános akkor lesz a Kúria eljárása, ha figyelembe veszi a banki károsultak szempontjait is. Tisztességes akkor lesz a Kormány, ha nem csak a Bankszövetséggel, a bankok lobbi szervezetével egyeztet, hanem devizahiteles civil szervezetekkel is.

A Kúriának elküldött levél:
https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/adoskamara-levele-a-kuria-elnokehez---sajtotajekoztato-hatter.html

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.