OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 29. péntek
Ismertető


2019. november 4., hétfő 15:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 4., hétfő (OS) - Bősz Anett harmadjára indította el a jogtudatosság hónapját a kisebbségi csoportok jogegyenlőségéért

    A Liberálisok harmadik alkalommal rendezik meg a jogtudatosság hónapját, melynek első hete a romákat ért jogsérelmekről, a kisebbségi csoport esély- és jogegyenlőségének fontosságáról szól majd. Az oktatásban tapaszalt szegregáció, a munkahelyi diszkrimináció és az általános előítéletek felszámolása ugyanis nem csak a roma kisebbség érdeke: az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság össztársadalmi érdek. Valódi fejlődésre csak akkor van lehetőség, ha megszüntetjük a kisebbségi csoportokat érintő jogfosztottságot.

Jogerős ítéletek szólnak arról, hogy az Orbán-kormány a magyarországi cigányság integrációja ellen ható politikát folytat az iskolákban. A Liberálisok ezért csatlakoztak a pártok közül elsőként az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtéséhez, amely visszaállítaná 16 évről 18 évre a tankötelezettségi korhatárt. Ez az intézkedés jelentősen javítaná a hátrányos helyzetből induló roma gyerekek esélyeit.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.