2019. november 18. hétfő

2019. november 4., hétfő 15:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 4., hétfő (OS) - Bősz Anett harmadjára indította el a jogtudatosság hónapját a kisebbségi csoportok jogegyenlőségéért

A Liberálisok harmadik alkalommal rendezik meg a jogtudatosság hónapját, melynek első hete a romákat ért jogsérelmekről, a kisebbségi csoport esély- és jogegyenlőségének fontosságáról szól majd. Az oktatásban tapaszalt szegregáció, a munkahelyi diszkrimináció és az általános előítéletek felszámolása ugyanis nem csak a roma kisebbség érdeke: az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság össztársadalmi érdek. Valódi fejlődésre csak akkor van lehetőség, ha megszüntetjük a kisebbségi csoportokat érintő jogfosztottságot.

Jogerős ítéletek szólnak arról, hogy az Orbán-kormány a magyarországi cigányság integrációja ellen ható politikát folytat az iskolákban. A Liberálisok ezért csatlakoztak a pártok közül elsőként az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtéséhez, amely visszaállítaná 16 évről 18 évre a tankötelezettségi korhatárt. Ez az intézkedés jelentősen javítaná a hátrányos helyzetből induló roma gyerekek esélyeit.

Kiadó: Magyar Liberális Párt