OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 29. péntek
Ismertető


2019. november 4., hétfő 15:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 4., hétfő (OS) - A Demokratikus Koalíció nem vesz részt a Legfőbb Ügyész és az Alkotmánybíróság tagjának megválasztásában

    A Fidesz az elmúlt kilenc évben rendre megszegte a jogállamiság valamennyi követelményét és egyeztetés nélkül fideszes pártkatonákat ültetett az elvileg független közjogi tisztségekbe.

Most is így történt. A Legfőbb Ügyész és az Alkotmánybíróság tagjának jelölésekor ez alkalommal sem egyeztettek az ellenzék képviselőivel, nem válaszoltak kérdéseikre a bizottsági üléseken.

A Demokratikus Koalíció ezért nem vesz részt a Legfőbb Ügyész és az Alkotmánybíróság tagjának titkos megválasztásában. Mi, európai magyarok nem veszünk részt a jogállam totális leépítésében. A Fidesz semmibe veszi a választói akaratot, az ellenzéki képviselőket, ebben mi nem leszünk cinkosok.

DK Sajtóiroda


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.