2019. november 18. hétfő

2019. november 5., kedd 13:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - DK: Budapest újra az emberek városa lesz - Újraszervezzük Budapest kulturális életét!

A Fővárosi Közgyűlés főpolgármester-helyettessé választotta Gy. Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció politikusát. Gy. Németh Erzsébet a humánügyekért felelős főpolgármester-helyettesként a kultúrát, az oktatást, idősellátást, fogyatékosügyet, ifjúságpolitikát, sportot és turisztikát fogja felügyelni.

A Demokratikus Koalíció számára mindig fontos cél volt egy európai főváros megteremtése. Gy. Németh Erzsébet egy olyan emberi léptékű, pezsgő, szabad kulturális élettel bíró várost fog építeni, amilyen ez a Budapest mindig is volt a korábbiakban. Egy város nem csupán tömegközlekedésből, utakból és csatornahálózatból áll, hanem lakói tartják össze és határozzák meg arculatát. Ezeket a lakókat, az európai magyarokat képviseli a frissen megválasztott főpolgármester-helyettes is.

Barkóczi Balázs
szóvivő