OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 5., kedd 13:45

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - Idén is öt kiemelkedő magyar startup kap bemutatkozási lehetőséget a Web Summiton a lisszaboni magyar nagykövetség meghívására a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) standján Budapest Főváros, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával. A Be Smart verseny keretében kiválasztott startupok a Casp – Computer Assisted Super Pipeline, a Family Finances, a PénTech Solutions, a Sineko és a Winedata.

    Halmai Miklós lisszaboni nagykövet a standmegnyitón bátorította a magyar vállalatokat, hogy jöjjenek nyugodtan Portugáliába, mert a magyar nagykövetségre mindig számíthatnak.
Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke hangsúlyozta, hogy egy új vállalkozói generáció nő föl a világban, és az ő támogatásuk legalább olyan fontos, mint a hagyományos vállalkozásoké. Arra ösztönözte a résztvevőket, hogy építsenek új üzleti kapcsolatokat a rendezvényen, és ne veszítsék el a nyitottságukat.
Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke arról számolt be, hogy ez a BVK által vezetett 41. delegáció, amelyek során 175 magyar startup mutatkozhatott be a világ legnagyobb innovációs eseményein, 12 ország 19 városában.
A Be Smart nyertesekkel a hazai közönség november 28-án a Startupok Éjszakáján találkozhat.
A 2019. évi Web Summiton, Európa legnagyobb webtechnológiai fesztiválján 163 országból 70469 vendég vesz részt, akik több mint 1200 előadót hallgathatnak meg. Az eseményekről 2500 újságíró számol be.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.