2019. november 18. hétfő

2019. november 5., kedd 15:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - Új időszámítás kezdődik Budapesten

Gratulálunk Karácsony Gergely főpolgármesternek, helyetteseinek és a Fővárosi Közgyűlés újonnan megválasztott tagjainak, akikkel új időszámítás kezdődik a budapesti városvezetésben. A közgyűlés már az első ülésen olyan döntéseket hozott meg, amelyek azt mutatják, a testület a kormány önkényesen kijelölt céljai helyett végre tényleg a budapesti polgárok érdekét kívánja szolgálni.

Több olyan előterjesztést is megszavazott a közgyűlés, amely egybevág Sermer Ádám, a Liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltjének Polgári Budapest című programjával. Sermer azután lépett vissza Karácsony Gergelyre javára, hogy megállapodtak, az összellenzéki jelölt a Liberálisok célkitűzéseit is képviselni fogja győzelme esetén. Ilyen célkitűzés volt többek között az, hogy a civil szervezetek javaslatai alapján átláthatóvá kell tenni a főváros gazdálkodását a korrupció visszaszorítása érdekében. A Római-part árvíz-védelméről úgy kell gondoskodni, hogy az ne sodorja veszélybe a Duna-parti fákat. Ugyanígy meg kell védeni a Városliget természeti értékeit is. De a Liberálisok is küzdöttek a “rabszolgatörvény" életbe lépése ellen. Örülünk neki, hogy ezekben az ügyekben már az első testületi ülés után várhatóak változások.

Kiadó: Magyar Liberális Párt