OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 3. szerda
Ismertető


2019. november 5., kedd 16:41

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - Megtartotta soros ülését a Külhoni Magyar Oktatási Tanács

    Ismét összeült a Külhoni Magyar Oktatási Tanács. A konferencián a Kárpát-medencei pedagógusszervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett részt vett Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Lőrinczi Zoltán, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is.

Az ülés kezdetén Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevelet adott át Lászlófy Pál Istvánnak, a Külhoni Magyar Oktatási Tanács elnökének a romániai magyar oktatás terén kifejtett több évtizedes példaértékű munkája elismeréseként.

Ezt követően a KMOT által működtetett három bizottság (Külhoni Magyar Köznevelési Bizottság; Külhoni Magyar Tankönyv – és Taneszköz Bizottság; Regionális Magyar Felsőoktatási és Ösztöndíj Bizottság) képviselői beszámoltak a külhoni szervezetek 2019-ben végzett munkájáról, az általuk szervezett programokról, a külhoni magyar nyelvű köz- és felsőoktatás helyzetéről, változásairól, a magyar állam támogatásainak hasznosulásáról, a pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatokról.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.