OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 3. szerda
Ismertető


2019. november 6., szerda 09:14

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Aláírásgyűjtés a tankötelezettség korhatárának 18 évre való emelése mellett

    Százezer fiatal élete eddig már kisiklott. Róluk a társadalom kényszerül gondoskodni életük végéig, mert értelmes és érdemi munkára alkalmatlanok! 2011 óta, egy lélektelen, rossz döntés következtében őket már 16 évesen kilökték az oktatásból. Nagy részüknek még általános iskolai végzettsége sincs, tehát semmilyen esélyük nem lehet arra, hogy szakmát szerezzenek.

A Magyar Szocialista Párt már a kezdetektől tiltakozott a tankötelezettség korhatárának átgondolatlan, minden józan észt nélkülöző csökkentése ellen, ezért csatlakozunk az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtési kezdeményezéséhez, hogy újra 18 év legyen a tankötelezettség korhátára. Tiltakozunk, mert a következmények, amelyek előre megjósolhatók voltak, már eddig is beláthatatlan károkat okoztak!

Mi kiállunk mindazok mellett, akik egy jobb, és igazságosabb társadalom érdekében, gyermekeik jövőjét féltve követelik a tankötelezettség korhatárának ismételt visszaállítását a 18. év betöltéséig! Társainkkal együtt harcolni fogunk mindaddig, amíg újra a gyermekeink jövőjét, az egyén és a közösség érdekeit egyaránt figyelembe vevő, korszerű oktatási törvények nem lesznek Magyarországon!

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.