OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 29. péntek
Ismertető


2019. november 6., szerda 11:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - A múltból táplálkozunk, a jelenben élünk, a jövőt építjük – Jászkun konferencia Kunszentmártonban

    A kormány legfőbb nemzetpolitikai célkitűzése az előttünk álló években az identitás megerősítése, a magyar családok támogatása és a versenyképesség növelése itt a Kárpát-medencében – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntőjében a 300 esztendős újratelepítését ünneplő Kunszentmártonban megrendezett "Jászkunság kutatása – 2019" című tudományos konferencián.
Az eseményen a humántárca államtitkára felidézte Kunszentmárton gazdag történelmét, a török hódoltság utáni újratelepítés körülményeit, kiemelve, hogy a romokból újjáépített falu a háromszáz esztendővel ezelőtt Jászapátiból és Jászalsószentgyörgyről érkező családok áldozatos munkájának volt köszönhető, amelynek eredménye jelentős fejlődés lett.
Egy nemzetet csak akkor nem lehet félreállítani, megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik és tisztában van múltjával, egyszersmind van világos jövőképe – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.