OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 6., szerda 12:06

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Ülésezett a MÁÉRT oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága

    Budapesten ülésezett kedden a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága.
Az eseményen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte: a szakbizottsági ülés célja, hogy területenként értékelje az elmúlt időszak külhoni magyarság szempontjából legfontosabb eseményeit. Nyitó előadásában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: az ülés előkészíti az év legnagyobb nemzetpolitikai fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) november 15-i plenáris ülését. Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzetpolitikában a fő cél továbbra is az identitáserősítés, a családok támogatása és a gazdaságfejlesztés. Hozzátette: mára egységes oktatási és kulturális térről, megújuló Kárpát-medencéről beszélhetünk, hisz az elmúlt év során is sikeres programok sora és fejlesztések százai valósultak meg a külhoni magyar területeken. A legfontosabb programok között emelte ki a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program, a Határtalanul! Program eredményeit, valamint a testvértelepülési kapcsolatok fontosságát és a sportfejlesztések identitáserősítő szerepét.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.