OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 6., szerda 12:06

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Ülésezett a MÁÉRT oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága

    Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekkel kapcsolatos feladatok koordinálásáért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta: az évről évre nagyobb költségvetéssel megvalósuló Rómer Flóris Terv keretében számtalan külhoni magyar, elsősorban egyházi műemléket sikerült felkutatni és restaurálni. A Rómer Flóris Terv mellett megvalósuló egyik legfontosabb projektként említett a felvidéki Borsi kastély, II. Rákóczi Ferenc fejedelem szülőházának felújítását, amely a magyar kormány több mint 2 milliárd Ft-os támogatásával valósul meg. Hozzátette: szeretnék, ha a kastély – amely interaktív kiállítással, rendezvény- és konferenciaközponttal is kiegészül – valódi Rákóczi-zarándokhellyé válna a jövőben.
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elmondta: a kultúráért felelős államtitkárság fontosnak tartja, hogy minél több magyarországi programot kiterjesszen a határon túlra is. A legfontosabb, külhoniakat is érintő programok között említette a határon túli mikroközösség támogatását célzó Csoóri Sándor Programot, a kisgyermekes külhoni családokat megszólító Közénk tartozol! programot, valamint a helytörténeti kutatásokra fókuszáló Hétköznapi hősök projektet.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.