2019. november 18. hétfő

2019. november 6., szerda 12:07

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Ülésezett a MÁÉRT oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára előadásában hangsúlyozta: a családbarát fordulat legfontosabb célja a belső erőforrásokra támaszkodó, gyarapodó magyarság (magyar modell), a felelős gyermekvállalás támogatása, valamint a gyermekvállalási kedv ösztönzése. Hangsúlyozta: 2010 óta folyamatosan bővíti a kormány a családtámogatásokat, 2010-hez képest kétszeresére emelkedett a családok támogatása, amelyből több elem – így az anyasági támogatás és a babakötvény – már a külhoni magyarság számára is elérhető. Hozzátette: a 2020-as költségvetés is a családokról és a biztonságról szól.

Kiadó: Miniszterelnökség