OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 6., szerda 13:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - DK: Euróvita - A hang Vargáé, de a kéz Matolcsyé

    A világ vezető közgazdászai mind egyetértenek abban, hogy újabb gazdasági válság közeleg, amely Magyarországot is érzékenyen érinti majd. Ijesztő, de mégis sajátságos, hogy mindeközben a magyar kormányon belül az euróról folyik a vita és a sajtón keresztüli üzengetés. Látszólag teljes a káosz, hiszen a két legfontosabb gazdaságpolitikai poszt betöltője feszül egymásnak.

Persze ne legyenek illúzióink, a kormány álláspontja egyértelmű euróügyben. Matolcsy jegybankelnök ugyanis csak formálisan független a kormánytól, valójában ő az orbáni gazdaságpolitika végrehajtója. Így hát újra működik a fideszes kommunikációs humbug: miközben a kormány Varga hangján igyekszik biztosítani a külföldet Magyarország hűségéről az európai projekt iránt, Matolcsy kezével folytatja az EU lerombolását és szétzilálását célzó politikáját.

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.