OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 09:30

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Magyarországnak nem érdeke, hogy a miniszterelnök a népirtó barátjával parolázzon Budapesten -

    Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki, magyarországi látogatása szégyenként fog bevonulni a történelemkönyvekbe. A diktátor Budapestre érkezésével Orbán Viktor szembeköpte az egyetemes emberi értékeket és mindent, amiben hinni érdemes.

Minden érző ember döbbenetes és fájdalmas hírként élte meg, amikor a török elnök kiadta a támadási parancsot az észak-szíriai, főként kurdok lakta terület ellen. A művelt világ egységesen elítélte az agressziót, kivéve az Orbán-kormányt, mely az elején meg akarta vétózni az egységes EU-s elítélő nyilatkozatot, majd Szijjártó Péter külügyminiszter lépte át az emberiesség határait, amikor üdvözölte a népirtást. Ráadásul olyan háborút még nem látott a világ, amely ne gerjesztette volna a migrációt, melynek fenntartásában, mint kiderült, az Orbán-kormány érdekelt.

A magyar kormány cinkosa a gyilkos diktátornak, de hogy Magyarországra hívták, azzal a magyar embereket is megalázták. Az Erdogan-Putyin-Orbán autoriter szövetség azonos iskolát visz. Hazájukban leépítik a jogállamot, elnyomják a független sajtó hangját, és saját hűbérként gondolnak országukra. Erdogan idehívásával szintet lépett a cinizmus és a minden elvet nélkülöző szégyenteljes kormányzati arrogancia.

Kendernay János
társelnök

Hanák Gábor
elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.