OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 3. szerda
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 12:44

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Végül csak nekünk lett igazunk!

    Több évnyi kitartó figyelemfelhívás és nyomásgyakorlás után a kormány végre belátta, hogy jogosak a Jobbik és Ifjúsági Tagozata által is sokszor elmondott félelmek a 2020-tól bevezetni kívánt kötelező nyelvvizsgával kapcsolatban. Ennek köszönhetően a mai napon hatályon kívül helyezték azt a rendeletet, ami sok ezer fiatalt zárt volna ki a felsőoktatásból. Mindezt a Jobbik saját sikerének is tekinti!

A Jobbik már évek óta hangsúlyozza, hogy ennek a feltételhez a megvalósításához nem történtek meg a szükséges reformok a nyelvoktatásban, és ezt az álláspontunkat osztották a tanárok, a diákok vagy épp számos szakmai szervezet. Az elmúlt években élen jártunk a rendelet visszavonásának követelésében: aláírásgyűjtést indítottunk, többször törvénymódosító javaslatot adtunk be, számtalanszor szólaltunk fel a Parlamentben vagy épp részt vettünk az üggyel kapcsolatos tüntetéseken. Tettük ezt mindazért, mert bár elkötelezettek vagyunk a nyelvtanulás fontossága mellett, de a rendelet alapján azon fiatalok, akiknek nem telik az anyagi helyzetük miatt külön nyelvórákra és tanfolyamokra, ők kizárásra kerültek volna a felsőoktatásból.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.