2019. november 18. hétfő

2019. november 7., csütörtök 12:44

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Végül csak nekünk lett igazunk!

Több évnyi kitartó figyelemfelhívás és nyomásgyakorlás után a kormány végre belátta, hogy jogosak a Jobbik és Ifjúsági Tagozata által is sokszor elmondott félelmek a 2020-tól bevezetni kívánt kötelező nyelvvizsgával kapcsolatban. Ennek köszönhetően a mai napon hatályon kívül helyezték azt a rendeletet, ami sok ezer fiatalt zárt volna ki a felsőoktatásból. Mindezt a Jobbik saját sikerének is tekinti!

A Jobbik már évek óta hangsúlyozza, hogy ennek a feltételhez a megvalósításához nem történtek meg a szükséges reformok a nyelvoktatásban, és ezt az álláspontunkat osztották a tanárok, a diákok vagy épp számos szakmai szervezet. Az elmúlt években élen jártunk a rendelet visszavonásának követelésében: aláírásgyűjtést indítottunk, többször törvénymódosító javaslatot adtunk be, számtalanszor szólaltunk fel a Parlamentben vagy épp részt vettünk az üggyel kapcsolatos tüntetéseken. Tettük ezt mindazért, mert bár elkötelezettek vagyunk a nyelvtanulás fontossága mellett, de a rendelet alapján azon fiatalok, akiknek nem telik az anyagi helyzetük miatt külön nyelvórákra és tanfolyamokra, ők kizárásra kerültek volna a felsőoktatásból.

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója