OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 13:35

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Erdogannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!

    Szégyen és gyalázat, hogy néhány nappal Vlagyimir Putyin után Recep Tayyip Erdogan érkezik Budapestre. Az a török elnök, aki belpolitikai céloktól vezérelve vegyi fegyvereket vet be a civil lakosság ellen. Aki a török offenzívával olyan erőszakhullámot indított el a kurdok lakta területeken, melynek többek között Hevrin Khalaf is áldozatául esett. A 35 éves politikusnőt azért végezték ki az offenzívát támogató csapatok, mert a török elnökkel szemben politizált.

Erdogan intézkedései miatt már több mint száz ártatlan ember vesztette életét, és százezrek menekültek el otthonukból, ami újabb menekülthullámot indíthat el a térségben. Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a menekülthullám megállítása, akkor esze ágában sem lenne hivatalában fogadni azt a török elnököt, akinek háborús bűnei miatt nem egy uniós fővárosban, hanem Hágában, a Nemzetközi Bíróság előtt lenne a helye. Akkor nem mondatná azt a külügyminiszterével, hogy a török offenzíva magyar nemzeti érdek, és nem azon dolgozna az EU-s tagállami vezetők közül egyedüliként, hogy Törökország az Európai Unió tagjává váljon.

A felfoghatatlan népirtás után, azok után, hogy Erdogan Oroszország segítségével fegyverkezik, Törökországnak nem hogy az EU-ban, de a NATO-ban sem lenne helye!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.