OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 29. péntek
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 15:09

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - A 700. szociális munkás hallgató vette át tanúsítványát

    Ezzel mérföldkőhöz ért a "Felzárkózási Együttműködések Támogatása" elnevezésű európai uniós program.

A tanúsítványt ünnepélyes keretek között a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságának (TEF) vezetője, Sztojka Attila főigazgató adta át Miskolcon.

Az elmúlt 2 évben több mint félezer szociális munkás munkakörben dolgozó vett részt a kiemelt program speciális ismereteket nyújtó képzésén.

A végzettek 165 településről, az ország minden tájáról érkeztek. Alapvégzettségüket tekintve főként szociális munkások, de vannak közöttük óvodapedagógusok, hitoktatók és pedagógusok is.

A jelenlét típusú szociális munkás képzések célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a szegregált környezetben, a mélyszegénységben élő emberek hátrányainak kezelését, a velük való kapcsolatteremtés, kapcsolatfenntartás és kommunikáció módját, megismerjék eszközrendszerét.

A TEF számos olyan programot valósít meg, amelynek célja a hátrányos helyzetű térségek, leszakadó társadalmi rétegek felzárkózása. Ezek egyike a Felzárkózási Együttműködések Támogatása elnevezésű, európai uniós forrásokból megvalósuló projekt, ami főleg olyan területekre koncentrál, ahol komplex telep-program is zajlik. A tanúsítványt átvevő szociális munkások ezekben a szegregátumokban tevékenykednek a lakhatást és humánerőforrás fejlesztést támogató települési programokban.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.