OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 2. kedd
Ismertető


2019. november 7., csütörtök 17:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - DK: Erdogan látogatásának valódi oka Orbánnal kötött illiberális szövetségének megerősítése volt

    A Demokratikus Koalíció szerint Erdogan mai magyarországi látogatásával teljesen egyértelművé vált, hogy a török elnök és Orbán Viktor csupán illiberális szövetségüket akarták demonstrálni Európa előtt. Azt, hogy hiába a hazai és nemzetközi tiltakozás, a magyar miniszterelnök továbbra is segíteni fogja Erdogannak a szíriai kurdok ellen irányított véres háborúját. Nehezen lehetne ugyanis másképpen értelmezni azt a tényt, hogy a két elnök tárgyalásán semmi olyan nagyobb léptékű és hosszabb távú megállapodás nem született, amit a külügyminiszterek vagy a szakminiszterek ne tudtak volna egymás között megtárgyalni. Erdogan látogatása tehát csupán egy gesztus volt Orbán irányába, a két Európa-ellenes politikus illiberális szövetségének megerősítése.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan hajbókol olyan félázsiai diktátorok előtt, akik fittyet hánynak a közös európai értékekre, a demokratikus alapjogokra és a humanizmus parancsára, és szövetségeseit továbbra sem Európában, hanem az elnyomó rendszerek vezetői között keresi.

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.