OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 6. szombat
Ismertető


2019. november 8., péntek 08:22

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárát. Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el Budapest tizenhetedik kerületében a katasztrófavédelem új központi raktára. A nyolcszáz négyzetméteres, a kor követelményeinek megfelelő építményben egyebek mellett az árvízvédelemhez szükséges készleteket tárolják majd.

        A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Ferihegyi úti bázisán november hetedikén tartott ünnepélyes átadáson Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató gazdasági helyettese emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban világszerte átalakult a biztonság és a veszélyeztetettség fogalma, egyre-másra jönnek a hírek a különféle katasztrófákról, a klímaváltozás miatt hirtelen kialakuló káresetekről. "Mindezekre figyelemmel felértékelődik egy olyan logisztikai ellátórendszer, amely alkalmas arra, hogy a védekezés és a helyreállítás időszakában a megfelelő minőségben, mennyiségben, helyen és összetételben biztosítsa a szükséges eszközöket" – fogalmazott a főigazgató-helyettes.
     Az új raktárcsarnok alkalmas arra, hogy a benne tárolni kívánt szakanyagokat, így például a mobilgátakat, szivattyúkat, homokzsáktöltőket, védőfelszereléseket szükség esetén gyorsan útnak lehessen indítani oda, ahol azokra éppen szükség van.
     A KEHOP-1.6.0-15-2016-00018 azonosítószámú, "Logisztikai raktárcsarnok építése" elnevezésű projekt támogatási összege 199 és félmillió forint.


     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.