OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. november 8., péntek 11:02

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - A migrációs válság határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól

        Az Európai Unió és a schengeni övezet külső határainak védelme a migrációs válság kirobbanása óta prioritást élvez Magyarországon – hangsúlyozta dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Salzburg Fórum osztrák elnökségét lezáró miniszteri konferencián 2019. november 6-7-én Bécsben. A kétnapos konferencia fókuszában a határvédelem megerősítése, az európai menekültügyi rendszer jövője, az embercsempészet elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni országokkal folytatott együttműködés állt.
     Dr. Kontrát Károly hozzászólásában rámutatott, hogy a tömegek Európába özönlése és a fokozódó biztonsági fenyegetettség határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól. A migrációt elsődlegesen a származási országban kell megfékezni, ha ez nem jár sikerrel, akkor a külső határokon kell vizsgálat alá vetni a belépni szándékozókat. Biztonsági és társadalmi érdek, hogy csak olyanok kapjanak védelmet az EU-ban, akik arra ténylegesen rászorulnak.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.