OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 2. szerda
Ismertető


2019. november 8., péntek 11:02

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - A migrációs válság határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól

        A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy Magyarország az illegális migráció elleni küzdelmet és az embercsempészetet is kiemelt témaként kezeli, ezért támogat minden olyan kezdeményezést, amely az eredményesebb együttműködést célozza. A harmadik országok tekintetében különösen a nyugat-balkáni útvonal országaival való határrendészeti kooperáció fontos feladat. Élő erővel és technikai eszközökkel, valamint a tapasztalatok megosztásával járulunk hozzá Szerbia és Észak-Macedónia határőrizeti tevékenységéhez. A V4-ek koordinációs mechanizmusa alkalmas a nyugat-balkáni országok igényeinek figyelembe vételére, valamint a segítségnyújtás mértékének reális és pontos megállapítására. Ezen felül a schengeni térség védelme érdekében a nyugat-balkáni útvonal mentén tevékenykedő, embercsempészettel foglalkozó szervezett bűnözői körök ellen hatékonyabb és erősebb közös fellépésre van szükség, tette hozzá.
     A Salzburg Fórum regionális együttműködési kezdeményezésként a biztonsági kérdések, illetve az uniós bel- és igazságügyekben felmerülő közös érdekek területén fejti ki tevékenységét. Magyarország célja és érdeke, hogy a legfontosabb politikai kérdésekben közös álláspontot alakítsanak ki a Salzburg Fórum tagállamai.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.