OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 9., szombat 19:51

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 9., szombat (OS) - PROGRAM A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGÁÉRT

    Külterületek biztonsága, környezetünk védelme 2019-2020 címmel, a rendőrség szakmai felügyeletével indít közös programot az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és az Agrárminisztérium. A Lajosmizsén tartott programindító fórumon mások mellett beszédet mondott Túrós András az OPSZ elnöke, Nagy István agrárminiszter és dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Túrós András kiemelte, hogy a polgárőrök az elmúlt években is sokat tettek a külterületek védelméért és egyre több természetvédelmi feladatot vállalnak. – Az Agrárminisztérium, amely eddig is támogatta a polgárőrök munkáját, és amely ennek a programnak a rangját, szakmaiságát adja, a Belügyminisztérium után immár az OPSZ legfontosabb stratégiai partnere lett – mondta az elnök.

A program céljaként jelölte meg az erdők, mezők, gyümölcsöskertek, tanyákon élők eddigieknél is nagyobb védelmét, valamint azt, hogy az együttműködés eredményeképpen megelőzzék a környezetkárosító, környezetromboló jogsértéseket, például az illegális szemétlerakást és a fatolvajlást. Túrós András arra kérte a 63 ezer polgárőrt, hogy mindannyian ültessenek legalább 5 fát, ezzel is javítva a környezet minőségét.

Nagy István agrárminiszter ugyancsak a közös program és az együttműködés fontosságáról beszélt.

Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány azt említette, hogy az országban évről évre nagyobb a rend, és ennek a sikernek a polgárőrök is aktív részesei.

     OPSZ  sajtóosztály

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.