OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 10., vasárnap 10:31

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 10., vasárnap (OS) - Elfogadhatatlan a magyar ösztöndíjasok nemkívánatos személlyé nyilvánítása Ukrajnában!

    A testület feladata a nyáron elfogadott nyelvtörvény betartatása és szankcionálása lesz, a gyakorlatban ellehetetlenítve a kisebbségek eddig kivívott nyelvi jogai. Nagy csalódás ez attól a Zelenszkij-kormánytól, akitől a nyugati média felvilágosult, európai politizálást, de legalábbis az ukrán sovinizmus kordában tartását várta.

A Jobbik arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy minden lehetséges nemzetközi fórumon álljon ki a kárpátaljai magyarság anyanyelvhasználati jogai mellett, továbbá tegyen meg minden szükséges diplomáciai lépést annak érdekében, hogy a Petőfi-ösztöndíjasok mihamarabb visszatérhessenek Kárpátaljára, folytatva missziós tevékenységüket.

Bencsik János országgyűlési képviselő
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.