OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 11., hétfő 09:18

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. november 11., hétfő (OS) - A kormány 100 millió forinttal segíti a kóbor ebek ivartalanítását

    Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. A kormány elkötelezett amellett, hogy a programnak köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezzünk az állatvédelem és a felelős állattartás terén.

A kormány legfontosabb célja az elmúlt években az állatvédelem területén a felelős állattartás népszerűsítése volt. Ennek érdekében több intézkedést tettünk, több programot indítottunk. Az agrártárca 100 millió forintot biztosított az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra. A támogatás keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanítását finanszírozhatja. Kiemelt célunk egyúttal, hogy minél több ember részesítse előnybe az örökbefogadást, így az árva állatok könnyebben találhatnak új otthonra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal nemrégiben mutatta be a “Fogadj Örökbe" című kiadványát, amivel segíteni szeretnénk azoknak, akik a menhelyről befogadás mellett döntenek. Ne feledjük, az állattartás felelőséggel jár, ezért a “Kutyakötelesség" című könyv jó iránymutatást adhat a gazdiknak. A kiadványok ingyenesen letölthetőek a Nébih honlapjáról.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.