OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 11., hétfő 16:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 11., hétfő (OS) - A DK szerint a török iskola nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet

    A Demokratikus Koalíció az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, kérve, a Budapesten megnyílt török iskola nemzetbiztonsági ellenőrzés alá vonását.

A Maarif Általános Iskola és Gimnázium a törökországi Maarif Alapítvány nemzetközi iskolahálózatához tartozik, melynek szellemiségéről sokat elmond, hogy tantervében a Korán oktatása kötelező tantárgy, egyik albán iskolájában pedig egy tanárt letartóztattak, mert az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit vetítette tanóráin a diákjainak. Az alapítvány alelnöke alapította 1992-ben a magát humanitárius segélyszervezetnek hirdető IHH-t, amely a világ legnagyobb és legradikálisabb iszlamista terrorszervezeteivel ápol bensőséges kapcsolatot. Az Európai Török Demokraták Uniójának elnöke a budapesti iskoláról, mint a saját projektjéről beszélt. Ez a szervezet az Európában élő törökök között kampányol Erdogan elnök politikája mellett, tevékenységét a német titkosszolgálat a demokratikus értékekkel összeegyeztethetetlennek minősítette.

Az iskola tehát három szálon is kötődik törökországi iszlám fundamentalista és terrorszervezetekhez. Úgy látszik, Orbán szerint csak a hazájukból elüldözött muzulmánok jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot, a nyugati demokráciákat aláásni, vagy akár frontálisan megtámadni kész terrorszervezetekre viszont mint szövetségeseire tekint.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.