OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 12., kedd 13:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - DK: Hiába hackelték meg a honlapját, Erzsébetváros önkormányzata mindent nyilvánosságra hoz

    Megkezdte munkáját Erzsébetváros újonnan választott önkormányzata, és megkezdték munkájukat ellenfelei is.

Úgy döntöttünk, a nyilvánosság és átláthatóság jegyében az önkormányzat honlapjára kitesszük a leltárt: mit hagyott maga után a kilenc éves Fidesz-kormányzás. Tegnap már nyilvánossá is tettünk egy sor, a kerület előző, fideszes vezetése által kötött szerződést. A válasz nem is maradt el: délutánra kétszer is föltörték a honlapot és gyalázkodó feliratokat helyeztek el rajta, így kénytelenek voltunk azt leállítani.

Nem csoda, hogy a nyilvánosság egyeseket érzékenyen érintett. Tucatnyi ügyvédi irodának több száz millió forintot fizetett ki az önkormányzat – az egyiknek például csak 2018 januárja óta 260 milliót. A legnagyobb összegű szerződéseket egy honlapja szerint mindössze egy ügyvéddel és két ügyvédjelölttel dolgozó irodával kötötték – lehet tippelni, hogy őket fizették túl többszörösen, vagy csak álcaként szerepeltek és a megbízásokat rögtön továbbadták annak, aki a háttérben kívánt maradni. .

A polgároknak tudniuk kell, mire és mennyit költött a fideszes vezetés az ő pénzükből. A honlap helyreállítása után tehát folytatjuk a szerződések közzétételét, mindent tételesen nyilvánosságra fogunk hozni.

Niedermüller Péter
Erzsébetváros polgármestere
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.