OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. november 12., kedd 20:00

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - HM: Változik a Magyar Honvédség adatkezelési joga.

    Technikai törvénymódosítást kezdeményez a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium. Az erről szóló javaslat ma kerül az Országgyűlés elé. A javaslat semmilyen érdemi változást nem jelent a hadkötelezettség, az önkéntes tartalékosok vagy a behívhatóság korhatárának tekintetében. Továbbra sem lesz sorköteles katonaság.

A javaslat kizárólagos célja, hogy MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság(MH KIKNYP) a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról. Ez Magyarország biztonsága szempontjából alapvető és mindannyiunk érdeke. Az állampolgárokat ez semmilyen módon nem érinti, semmilyen személyes adatszolgáltatásra, orvosi vagy egyéb vizsgálatra nincs szükség, kizárólag a Magyar Honvédség számára jelöl ki technikai, adatkezelési feladatokat. A törvényjavaslat kizárólag a különleges jogrend esetére történő felkészülést szolgálja.

A törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsük Magyarország védelmét és biztonságát, mert Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt szánt szándékkal legyengítették Magyarország védelmét,  létszámában és eszközeiben is leépítették a honvédséget, elkótyavetyélték a vagyonát, a honvédségi eszközöket, és a hadrafoghatósági nyilvántartásokat  is megsemmisítették.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.