OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 12., kedd 20:01

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - A HM országgyűlési határozatot terjeszt elő a Magyar Honvédség Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való további részvételéről.

    A HM ezért  arra kéri az Országgyűlést, hogy adja hozzájárulását ahhoz, hogy a Magyar Honvédség részt vegyen az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletekben. A határozat elfogadásával az Országgyűlés felhatalmazását adja, hogy egy, legfeljebb kétszáz fős, váltási időszakban négyszáz fős, a szükséges technikai eszközökkel, fegyverzettel, felszereléssel ellátott katonai kontingenst állomásoztassunk az Iraki Köztársaság területén történő partnerképesség-építési, katonai segítségnyújtási és tanácsadási, őrző-védő és csapatkísérő feladatok ellátására 2021. december 31-ig .


     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.