OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 12., kedd 21:21

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - Magyar katonai szimulációs projektet fogadott el az Európai Unió. Az Eurosim hatékonyabbá és olcsóbbá teheti a tagállamok haderőinek közös kiképzését.

    Elfogadták az első magyar projektjavaslatot az Európai Unió védelmi célú Állandó Strukturált Együttműködésének (PESCO) keretén belül – jelentette be a Nemzeti Védelmi Ipari és Védelmi Célú Fejlesztésekért, valamint a Haderő-modernizáció Koordinálásáért Felelős Kormánybiztos Titkársága. A Várpalota központtal megvalósítandó Eurosim kezdeményezés célja a résztvevő országok számítógépes szimulátorainak közös hálózatba kötése.

A magyar kezdeményezést a PESCO Titkárság előzetes állásfoglalását követően az EU Külügyi és Biztonságpolitikai Főképviselője, Federica Mogherini a közelmúltban sorolta az általa támogatott projektjavaslatok közé. Ezt követően a tagállami kormányok Állandó Képviselőinek Bizottsága, végül november 12-én a Külügyek Tanácsa vita nélkül fogadták el. A magyar projektjavaslatot német és lengyel támogatással nyújtották be, emellett Franciaország és Szlovénia részvételi szándékát, Görögország, Hollandia és Lettország pedig megfigyelői érdeklődését jelezte.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.