OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. november 13., szerda 11:25

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Gazdaságvédelmi, családvédelmi, biztonságot erősítő javaslatok a parlament előtt

        A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
     A parlamentet többek között kérjük, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.
     A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében kérjük a parlament felhatalmazását az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez.
     A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtjük a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.
     Tovább csökkentjük a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik pl. a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.
     A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolunk, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.