OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 13., szerda 12:13

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Motorsport helyett klímavédelemre költsön a kormány -

    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentette, hogy Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendez. Ennek érdekében Debrecen közelében új versenypálya épülhet zöldmezős beruházásban.

Az LMP Magyarország zöld pártjaként elfogadhatatlannak tartja, hogy a klímavészhelyzet közepén a kormány súlyos adóforintokat fordítson környezetszennyező motorsportok támogatására. A Formula-1 magyar nagydíjának megrendezése idén 13,5 milliárd Ft-ba került az adófizetőknek, és a MotoGP jogok megszerzése is várhatóan jelentős terhet jelent a költségvetésnek. Az LMP írásbeli kérdést nyújt be, hogy pontosan mennyibe kerül a versenypálya építése és a futam megrendezése.

Az autó- és motorversenyek a közvetlen környezetszennyezésen túl rossz üzenetet is közvetítenek a robbanómotoros közlekedés népszerűsítésével. Akkor, amikor az IPCC jelentése szerint 10-12 évünk maradt a klímakatasztrófa elkerüléséhez és a közlekedési üvegházgáz-kibocsátás nő a leggyorsabban, a kormány jobban tenné, ha a fenntartható közeledés előmozdítására összpontosítaná az erőforrásait. A közösségi közeledés fejlesztésére, az elektromobilitásra, a kerékpározás, gyaloglás feltételeinek javítására és a közlekedésimód-váltást segítő szemléletformálási kampányokra kellene több pénzt fordítani.

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.