OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 13., szerda 13:36

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - 142 általános iskolás csapat indul a kéktúrás vetélkedőn

        Lezárult a jelentkezés: több mint ötszáz általános iskolás gyermek vetélkedik majd ebben a tanévben a Magyar Természetjáró Szövetség által koordinált "Indulj el egy úton.." című, az Országos Kéktúrát népszerűsítő vetélkedőn, melynek célja a legendás túraútvonal megismertetése, a természet tisztelete és a természetjárás gyermekkori megszerettetése.
     A vetélkedőbe tíz felvidéki és hét erdélyi csapat is jelentkezett, összességében a legnépszerűbb az 5.-6 osztályosok között lett a verseny, ebben a korcsoportban indul az egyenként négy fős csapatok majdnem fele.
     A vetélkedő első három fordulója online zajlik, a napokban kapják meg a feladatokat a versenyző csapatok. Közben terepi próbát is tesznek, majd március végén az online elődöntő következik és 2020. május 15-16-án a vetélkedő témáját is adó bakonyi kéktúra szakaszon, Monostorapátiban lesz a játékos, terepi túraversenyt és elméleti vetélkedőt is tartalmazó, személyes részvétellel zajló döntő.
     A korosztályonkénti nyertes csapatok a Galyatetői Turista Centrum bakancsos szálláshelyén éjszakázhatnak 3 napig, a második helyezettek a seregélyesi Pelikán-Ház Erdei iskolában tehetik ugyanezt, a különdíjasok pedig az Erdélyben zajló Erőss Zsolt teljesítménytúrán vehetnek részt.
     A vetélkedő nyomon követhető az induljel.kektura.hu oldalon.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.