OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 15., péntek 14:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Az LMP dél-budai szervezetének közleménye

        Az LMP dél-budai szervezete felháborodva értesült az MSZP, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület és a Fidesz XXII. kerületi együttműködéséről. A korábban az MSZP és az Ipartestület által is elfogadott ellenzéki megállapodás szerint egy alpolgármestert adott volna a Momentum, egyet a DK és egyet a Fidesz. Az MSZP és az Ipartestület viszont háttéralkut kötött a Fidesszel és a testületi ülésen felrúgta az ellenzéki megállapodást: a Fidesszel együtt megszavazták Dankóné Hegedűs Jolánt (MSZP) alpolgármesternek és Daróczi Károlyt (MSZP) a Szociális Bizottság elnökének.
     Az MSZP és az Ipartestület képviselői ezzel a döntésükkel nem csak az ellenzéki szavazókat árulták el, hanem a szövetséges pártokat is. Elnézést kérünk azon szavazóinktól, akik az érintett képviselőkre voltak kénytelenek szavazni. Az ellenzéki együttműködésben az LMP nem jutott képviselői mandátumhoz a XXII. kerületben, miközben az MSZP és az Ipartestület Fidesz kollaboráns képviselőket küldött a testületbe. Felszólítjuk az érintett képviselőket, hogy mielőbb adják vissza a mandátumukat, és kérjenek elnézést az ellenzéki szavazóktól. Az LMP továbbra is elkötelezett az ellenzéki együttműködés mellett, de meggyőződésünk, hogy 2022-ben csak egy teljes mértékben megújult ellenzék lehet képes a kormányváltásra.  

Kreitler-Sas Máté elnök,
Bajkó-Sokoray István, képviselőjelölt


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.