OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 15., péntek 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - DK: ALIG EMELKEDETT A BÖLCSŐDEI ELLÁTÁS – A DK NÖVELNI FOGJA A BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK SZÁMÁT

    Tudjuk, hogy a kormány családtámogatás címén csak a jómódúakat kívánja támogatni, hiszen az így meghirdetett kedvezmények legtöbbjét teljes egészében, vagy akár csak részben csak ők képesek igénybe venni. Az alacsonyabb jövedelműek támogatási formáit a kormány tíz éve töretlen következetességgel értékteleníti el. A kevés, mindenki számára elérhető intézkedések egyikeként a kormány a bölcsődei férőhelyek számának radikális bővítését ígérte. Mit ad Isten, valahogy pont ebből az ígéretből nem lett szinte semmi! A magyar települések négyötödében egyáltalán nincs bölcsődei ellátás, 90 ezer ember nem, vagy nem teljes munkaidőben áll munkába amiatt, hogy gyermekének nem tud bölcsődei ellátást szerezni.

A Demokratikus Koalíció a most megválasztott, ellenzéki többségű önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának tekinti a bölcsődei férőhelyek számának igények szerinti növelését.

Arató Gergely
frakcióvezető helyettes

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.