2024. április 19. péntek

2019. november 15., péntek 15:04

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Stadionok helyett az egészségügyet fejlessze a kormány!

A ma átadásra kerülő Puskás Stadion átépítésének története jól mutatja, hogyha a fociról van szó, Orbán Viktor képtelen a mértékletességre. Az új építmény megint túlárazott, és sem a fenntartása, sem a jövőbeni kihasználtsága nem megoldott. A Párbeszéd követeli, hogy Orbán Viktor és kormánya ne stadionokra, hanem a betegellátásra, azon belül is béremelésre és eszközökre fordítsa a költségvetési forrásokat!

Míg 2010-ben maximum 100 milliárd forintot tervezett a kormány a Puskás Stadion felújításra, addig a végösszeg közel a duplája, 190 milliárd forint lett. Ebből a pénzből nem csak az egészségügyben dolgozók, hanem minden közszolga bérét a jelenlegi duplájára lehetett volna emelni. Elegendő CT és MR készüléket lehetett volna venni, de a rák elleni küzdelmet is nagyban segíthette volna. Mind CT készülékben, mind rákos halálozásban az utolsók között kullogunk az Unióban.
(...)

Kiadó: Párbeszéd