OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 15., péntek 15:04

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Stadionok helyett az egészségügyet fejlessze a kormány!

    A ma átadásra kerülő Puskás Stadion átépítésének története jól mutatja, hogyha a fociról van szó, Orbán Viktor képtelen a mértékletességre. Az új építmény megint túlárazott, és sem a fenntartása, sem a jövőbeni kihasználtsága nem megoldott. A Párbeszéd követeli, hogy Orbán Viktor és kormánya ne stadionokra, hanem a betegellátásra, azon belül is béremelésre és eszközökre fordítsa a költségvetési forrásokat!

Míg 2010-ben maximum 100 milliárd forintot tervezett a kormány a Puskás Stadion felújításra, addig a végösszeg közel a duplája, 190 milliárd forint lett. Ebből a pénzből nem csak az egészségügyben dolgozók, hanem minden közszolga bérét a jelenlegi duplájára lehetett volna emelni. Elegendő CT és MR készüléket lehetett volna venni, de a rák elleni küzdelmet is nagyban segíthette volna. Mind CT készülékben, mind rákos halálozásban az utolsók között kullogunk az Unióban.
(...)

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.