2024. április 23. kedd

2019. november 18., hétfő 12:08

A Doktoranduszok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - DOSZ 25 Jubileumi Gálarendezvény

A Doktoranduszok Országos Szövetsége november 15-19. között tartja a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát, Budapesten. A Jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett Gálarendezvény volt.
     A Gálarendezvény keretén belül Szabó Péter, a DOSZ leköszönő elnöke bejelentette, hogy elkészült a 29 doktori képzést folytató felsőoktatási intézmény virtuális DÖK irodája, amit a Digitális Jólét Programból valósítottak meg. A DOSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a szervezet saját tudományos folyóiratot indít "Scientia et Securitas" néven. Kihirdetésre került továbbá, hogy 2020. augusztus 13-16. között ismételten keszthelyi helyszínnel kerül megrendezésre második alkalommal a DOSZFESZT.
A szombati VII. Mérföldkő Konferencia helyszíne a BME volt, ahol bejelentésre került az ipari és duális PhD képzéssel kapcsolatos egyeztetések elindítása a DOSZ és az ITM között.
     Vasárnap a Szövetség tisztújító Küldöttgyűlésére került sor az ELTE-n, ahol megválasztásra került a DOSZ új elnöke, Molnár Dániel, illetve elnökségi és felügyelő bizottsági tagjai. Elfogadásra került a Mérföldkő Konferencia zárónyilatkozata, amiben a résztvevők - többek között - a felsőoktatási bérrendezést sürgetik, illetve javasolják az ipari és a duális PhD képzés bevezetését.
     A Jubileumi rendezvénysorozat a Jubileumi Elnökségi üléssel zárul.

Kiadó: Doktoranduszok Országos Szövetsége