OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. november 18., hétfő 12:08

A Doktoranduszok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - DOSZ 25 Jubileumi Gálarendezvény

        A Doktoranduszok Országos Szövetsége november 15-19. között tartja a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát, Budapesten. A Jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett Gálarendezvény volt.
     A Gálarendezvény keretén belül Szabó Péter, a DOSZ leköszönő elnöke bejelentette, hogy elkészült a 29 doktori képzést folytató felsőoktatási intézmény virtuális DÖK irodája, amit a Digitális Jólét Programból valósítottak meg. A DOSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a szervezet saját tudományos folyóiratot indít "Scientia et Securitas" néven. Kihirdetésre került továbbá, hogy 2020. augusztus 13-16. között ismételten keszthelyi helyszínnel kerül megrendezésre második alkalommal a DOSZFESZT.
A szombati VII. Mérföldkő Konferencia helyszíne a BME volt, ahol bejelentésre került az ipari és duális PhD képzéssel kapcsolatos egyeztetések elindítása a DOSZ és az ITM között.
     Vasárnap a Szövetség tisztújító Küldöttgyűlésére került sor az ELTE-n, ahol megválasztásra került a DOSZ új elnöke, Molnár Dániel, illetve elnökségi és felügyelő bizottsági tagjai. Elfogadásra került a Mérföldkő Konferencia zárónyilatkozata, amiben a résztvevők - többek között - a felsőoktatási bérrendezést sürgetik, illetve javasolják az ipari és a duális PhD képzés bevezetését.
     A Jubileumi rendezvénysorozat a Jubileumi Elnökségi üléssel zárul.

     Kiadó: Doktoranduszok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.