OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. november 19., kedd 14:12

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete

    A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete

Az International Union for Conversation of Nature (IUCN, Természetvédelmi Világszövetség) elfogadta a Jane Goodall Institute Global (a Jane Goodall Intézetek globális szervezete) felvételi kérelmét tagjai sorába. Az IUCN környezetvédelmi szakembereket, kormányzati szerveket, helyi közösségeket, a tudományos, a civil, a magán- és az üzleti szféra képviselőit tömöríti szerte a világból. A tagság lehetőséget biztosít többek között a környezetvédelmi kérdéseket érintő, világszintű döntéshozatalban való részvételre, a természetvédelem iránt elkötelezett szereplők közti kapcsolat létrehozására és fenntartására, a kutatóhálózatba való bekapcsolódásba.

A svájci székhelyű, több mint 1200 tagot számláló szervezet fő célja a bolygó fenntartható jövőjének biztosítása és a természetvédelem. Nemzetközi irányelveket, megegyezéseket fogadott el a szervezet például a biodiverzitás, a klímaváltozás, a veszélyeztetett fajok védelme, vagy a világörökség témájában. A szövetség négy évente rendez kongresszust (World Conservation Congress), legközelebb 2020 nyarán, Franciaországban.

A Jane Goodall Institute Global két szavazattal fog rendelkezni a Természetvédelmi Világszövetségben, amelynek révén részt vehet a világközösségre vonatkozó természetvédelmi ajánlások és politika kialakításában.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.