OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2019. november 20., szerda 08:26

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Állami gondozott vagy? Kapsz 1,6 milliót. Sok sikert az önálló élethez! Ma van a Gyerekjogi világnap. Hol vannak repedések az állami gondoskodás rendszerén és mit kezdenek magukkal felnőttként az állami gondozott gyerekek? Az SOS Gyermekfalvak társadalmi kampányának második része.

        A törvény szerint minden 12 év alatti gyereket nevelőszülőnél kellene elhelyezni, azonban még mindig sok kisgyerek gyermekotthonban lakik, mert nincs elég nevelőszülő. Nem véletlenül, hiszen 100-ból egy ember alkalmas nevelőszülőnek.
     "Ha azt mondom, nevelőszülő vagyok, az emberek egy testesebb asszonyságot várnak hat-nyolc-tíz gyerekkel" – meséli Judit, aki pszichológus és gyógypedagógus, a két befogadott gyerek mellett dolgozik.
     https://youtu.be/x-LEMnTfm6A
     Éva fél kilépni az állami gondoskodásból. Családi támogatás nincs, ha elszúrja, nincs hova hazamenni. Egyetlen esélye van, nem ronthatja el. Naponta 7 szülők nélkül élő fiatal kezdi el önálló életét. Milyen segítséget kapnak a rendszertől és mit kezdenek magukkal egyedül?
     https://youtu.be/yKe0CMwz21Y
     A sorozat korábbi részei itt érhetők el:
     https://youtu.be/wfTArEo5JC8
     https://youtu.be/AQdW1JFL4-s
     https://youtu.be/H597l2uA0Kk

sajtókapcsolat:
gabriella.varro@sos.hu
0670-948-99-04

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.