OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. november 20., szerda 12:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - DK: Röhejes beismerést mutatott be a Fidesz Brüsszelben, pedig így is a jogállamisághoz kötik majd az uniós pénzeket

        Az Európai Unió sikeresen ugratta ki a nyulat a bokorból: csak Magyarország és Lengyelország szavazott nemmel arra, hogy a jövőben a jogállamisághoz kössék az uniós forrásokat. Ennél világosabb beismerés nem létezik; az EU megkérdezte, hogy ki akarja felszámolni a demokráciát és ellopni az uniós pénzeket, a lengyel és a magyar kormány pedig feltették a kezüket.
     A Demokratikus Koalíció szerint meglehetősen mulatságos, ahogy minden idők legkorruptabb magyar kormánya igyekszik elkerülni tettei elkerülhetetlen következményeit. A DK szerint teljesen világos, hogy az EU a jogállamisághoz fogja kötni az uniós forrásokat, valamint az is, hogy ezt nem egy olyan szavazáson fogja megtenni, ahol a tagállamok egyhangú szavazása kell, és a bűnösök meg tudják vétózni. Az nem kérdés, hogy a korrupt Orbán-kormány el fogja veszíteni az uniós forrásokat. Csak az a kérdés, hogy nekünk, a legeurópaibb pártnak sikerül-e elérnünk, hogy az Orbánék kezéből kivett pénz ne elvesszen, hanem az Unió közvetlenül ossza szét a magyar vállalkozások, civil szervezetek és önkormányzatok között.

Rónai Sándor
EP-képviselő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.