OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 20., szerda 14:39

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Földrengést szimuláló védelmi igazgatási gyakorlatot tartanak Kőbányán - Budapest Főváros Védelmi Bizottsága 2019. november 21-én StarCity 2019 elnevezésű komplex védelmi igazgatási gyakorlatot tart, amely során egy 4,2 erősségű földrengés rázza meg Kőbányát a hajnali órákban. A gyakorlat ideje alatt a környéken időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, és parkolási tilalmat rendelhetnek el.

        A több mint 100 fő és 20 szervezet részvételével szervezett gyakorlatot 2019. november 21-én tartják a kőbányai Óhegy parkban. A StarCity 2019 gyakorlat célja, hogy a műveletben résztvevő honvédségi, rendőrségi, mentő, valamint katasztrófavédelmi szervek és szervezetek együttműködését és a kapcsolódó koordinációs folyamatok hatékonyságát fejlessze.
     A gyakorlat forgatókönyve alapján a Richter-skála szerinti a 4,2-es erősségű földrengés és az azt követő utórezgések 24 lakóépületben, a környező úthálózatban és közüzemi szolgáltatásokban tesznek kárt Kőbányán. A földrengés Budapest több kerületében is súlyos károkat okoz. A kapcsolódó mentési munkálatokat a Helyi Védelmi Bizottságok, a Fővárosi feladatokat Budapest Főváros Védelmi Bizottsága központi vezetési pontról koordinálja.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.