2024. április 25. csütörtök

2019. november 20., szerda 15:08

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - 167 db fotovoltaikus erőművet épít a Greentechnic Hungary Kft. Magyarországon 85,4 MWp összteljesítménnyel

Befejeződött a Greentechnic Hungary Kft. újabb beruházása a Bátonyterenye-Mátraverebély területén épülő összesen 20 MW teljesítményű napelempark első üteme, melyben 21 db 500 kW-os kiserőművet csatlakoztatott az ÉMÁSZ közcélú hálózatához. Nógrád megye legnagyobb napelem parkjának összértéke 8,1 Mrd Ft, amely magánbefektetők saját forrásaiból épült meg.
A Nagybátony alállomásra közvetlenül csatlakozó legújabb 20 MW-os naperőmű tervezett 25 éves üzemideje alatt 11.500 család teljes villamosenergia igényét fogja biztosítani, ami hosszabbítással újabb 25 évvel növelhető. A főbb mutatók: 45 ha kivett terület, 40 db BHTR transzformátor állomás, 360 db 50 kW inverter, 71.720 db napelem.
A teljes körű kivitelezés a mérnöki és technikusi gárda elkötelezettségének és magas szintű szakmai tudásának újabb bizonyítéka.
A beruházások sora nem áll meg. Idén szeptemberben kezdődtek meg Bocfölde település mellett az új, immár 24 MW teljesítményű erőmű munkálatai, melynek befejezése 2020 januárjában várható. A közcélú hálózathoz csatlakozás a Zalaegerszeg-dél alállomáson keresztül valósul meg.
Ezekkel az erőművekkel a cég a Magyarországon beépített kiserőművi napelem teljesítményét 31,6 MWp-re, teljes portfóliójának teljesítményét 84,5 MWp-re növeli. A magyarországi beruházások összértéke 32,3 Mrd Ft, éves várható termelése 938 GWh/év.

Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség