OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 20., szerda 15:08

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - 167 db fotovoltaikus erőművet épít a Greentechnic Hungary Kft. Magyarországon 85,4 MWp összteljesítménnyel

    Befejeződött a Greentechnic Hungary Kft. újabb beruházása a Bátonyterenye-Mátraverebély területén épülő összesen 20 MW teljesítményű napelempark első üteme, melyben 21 db 500 kW-os kiserőművet csatlakoztatott az ÉMÁSZ közcélú hálózatához. Nógrád megye legnagyobb napelem parkjának összértéke 8,1 Mrd Ft, amely magánbefektetők saját forrásaiból épült meg.
A Nagybátony alállomásra közvetlenül csatlakozó legújabb 20 MW-os naperőmű tervezett 25 éves üzemideje alatt 11.500 család teljes villamosenergia igényét fogja biztosítani, ami hosszabbítással újabb 25 évvel növelhető. A főbb mutatók: 45 ha kivett terület, 40 db BHTR transzformátor állomás, 360 db 50 kW inverter, 71.720 db napelem.
A teljes körű kivitelezés a mérnöki és technikusi gárda elkötelezettségének és magas szintű szakmai tudásának újabb bizonyítéka.
A beruházások sora nem áll meg. Idén szeptemberben kezdődtek meg Bocfölde település mellett az új, immár 24 MW teljesítményű erőmű munkálatai, melynek befejezése 2020 januárjában várható. A közcélú hálózathoz csatlakozás a Zalaegerszeg-dél alállomáson keresztül valósul meg.
Ezekkel az erőművekkel a cég a Magyarországon beépített kiserőművi napelem teljesítményét 31,6 MWp-re, teljes portfóliójának teljesítményét 84,5 MWp-re növeli. A magyarországi beruházások összértéke 32,3 Mrd Ft, éves várható termelése 938 GWh/év.

     Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.