2024. április 23. kedd

2019. november 20., szerda 16:23

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Az egyetemi bajnokságok történetében először rendez csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC. A torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, a látássérült hallgatótársakkal történő azonosulásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási parasport fejlődését.

Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokság - a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE és a BEAC együttműködésével - a Tüskecsarnok egyetemi tornatermében kerül megrendezésre.

A tornán Magyarország felsőoktatási intézményeinek koedukált csapatai között dől el, hogy ki lesz az első egyetemi torna bajnoka.

Az ünnepélyes megnyitót követően egy gálamérkőzésre is sor kerül, ahol többek között a közkedvelt DJ, producer, dalszerző Pixa mellett Vágó Fanny, a Ferencvárosi Torna Club 53-szoros válogatott labdarúgója, az olimpikon atléta, Kazi Tamás, az FTC női válogatott kézilabdázói, illetve Szabó László, az MPB elnöke, valamint Murai László, a HÖOK elnöke is megmérkőznek a Magyar Csörgőlabda Válogatott tagjaival.

Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

------------------------------------------------------------------