OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. november 20., szerda 16:23

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Az egyetemi bajnokságok történetében először rendez csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC. A torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, a látássérült hallgatótársakkal történő azonosulásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási parasport fejlődését.

    Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokság - a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE és a BEAC együttműködésével - a Tüskecsarnok egyetemi tornatermében kerül megrendezésre.

A tornán Magyarország felsőoktatási intézményeinek koedukált csapatai között dől el, hogy ki lesz az első egyetemi torna bajnoka.

Az ünnepélyes megnyitót követően egy gálamérkőzésre is sor kerül, ahol többek között a közkedvelt DJ, producer, dalszerző Pixa mellett Vágó Fanny, a Ferencvárosi Torna Club 53-szoros válogatott labdarúgója, az olimpikon atléta, Kazi Tamás, az FTC női válogatott kézilabdázói, illetve Szabó László, az MPB elnöke, valamint Murai László, a HÖOK elnöke is megmérkőznek a Magyar Csörgőlabda Válogatott tagjaival.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.